cake smash

När ditt barn fyller 1 år och går från bebis till barn så kan man ta verkligen speciella bilder…. med en tårta! En cake smash är något som har blivit rätt så vanligt i USA och kommer nog ta fäste här i Sverige. Och eftersom jag tycker om att baka tårtor, så är det inget problem för mig att göra en tårta som passar just ditt barn!

Under en ”smash the cake”-fotografering skapar vi först vackra ettårsporträtt, för att sedan låta födelsedagsbarnet själv gå loss på en alldeles egen tårta.

Bilderna passar utmärkt att använda som inbjudningskort till första födelsedagskalaset, som tackkort eller som ett underbart minne av den där alla första födelsedagen.

Hur går en cake smash fotografering till?

Vi träffas hemma hos er eller vid utsatt plats vid bestämd tid för att hälsa på varandra och för att barnet ska få vänja sig lite vid mig. Under tiden då jag sätter upp eventuella dekorationer och förbereder ljus- och kamerainställningar låter vi barnet gå/krypa runt för att han eller hon ska känna sig bekväm och trygg. Därefter sätter ni på den Smash the Cake outfit ni valt på barnet medan jag ställer fram tårtan. Sedan sätter ni ner ert barn framför tårtan och ställer er utanför kamerabilden men ändå bredvid barnet så han/hon fortsätter att känna sig trygg.

Om båda föräldrar är med kan den andra stå bredvid fotografen och hjälpa till att fånga uppmärksamheten på barnet när vi vill att han/hon ska titta upp. Det finns sedan gott om tid för barnet att upptäcka och utforska tårtan på sitt sätt. Alla sätt är tillåtna!

Tips inför fotograferingen:

  • minst två personer är med för att hjälpa till vid fotograferingen
  • barnet ska helst vara utsövd och mätt, men inte är alltför mätt – han/hon måste vara sugen på lite tårta!
  • klä inte barnet med för åtsittande kläder innan fotograferingen för undvika märken
  • kom ihåg att ha blöjor och våtservetter i närheten ifall ni behöver byta på ert barn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *