Gravid

Tidpunkten
Att bestämma en tidpunkt för när ni ska ta gravidporträtten kan vara lite svårt. De flesta vill ha en stor, välformad mage och det varierar från person till person när man tycker att magen är som finast. Det är också mycket olika hur snabbt och hur mycket magen växer under graviditeten. Jag brukar rekommendera en gravidsession någonstans kring v 33-35.

Fotograferingen
Gravidfotograferingen kan hållas hemma hos er eller utomhus vid behagligt väder. Sessionen varar i ca en timme. Jag tar bilder med olika utsnitt, hel- och/eller halvkropp varvat med närbilder på magen. Som accessoarer har jag alltid med mig lite olika sidenband och tyger och även olika bakgrunder. Du får gärna ta med dig personliga saker att ha med i bilden, t ex ett gravidsmycke, en leksak, små babyskor eller något annat som symboliserar just dig och din familj. I övrigt lyssnar jag på era önskemål och vad ni vill ha för typ av bilder.

Var inte orolig för att strior eller andra tillfälliga märken i huden syns på bilderna! Med hjälp av ljussättning och retuschering är det inga problem att ta bort sådant ni inte är nöjda med. Det är självklart du som bestämmer hur mycket hud du vill visa. Bilderna blir lika fina med en tight topp eller åtsittande klänning.

Tips inför fotograferigen

  • Undvik att ha åtsittande kläder (t ex resåren på mammabyxor eller tighta strumpor) några timmar innan fotograferingen eftersom det ger märken i huden
  • Ta med fina underkläder om du vill fotas i underkläder
  • Om du vill ta bilder med kläder på så är det lättast om du har kläder som sitter tight så att man ser magens form. Ta gärna med olika ombyten.

Partner och syskon
Om ni vill ha kärleksfulla bilder på er båda som blivande föräldrar så ställer jag med glädje upp som er fotograf.
Även äldre syskon är varmt välkomna att vara med i er gravidsession. Då väljer vi en tidpunkt på dagen då barnet/barnen brukar vara som gladast och piggast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *