Nyfödda

För mig som fotograf är sessionerna med nyfödda något av det mysigaste jag vet. Nyföddfotografering kan vara riktigt svårt, men bilderna från de här första dagarna är så mycket värda och skänker så mycket glädje! Att närsomhelst kunna plocka fram sina vackra bilder och få minnas och återuppleva de pyttesmå fingrarna och tårna, det rufsiga håret (eller avsaknaden av det), den lilla näsan och de små läpparna ger en fantastisk känsla. Jag som fotograf hjälper er mer än gärna att skapa dessa viktiga porträtt!

DSC_8068

Sessionen
Fotograferingen sker i hemmamiljö och jag har med mig min rekvisita, ett urval av bakgrunder, filtar, mössor. Fotograferingen brukar ta 2-4 timmar att genomföra. Eftersom allt sker på babyns villkor, så tar vi det lugnt under hela fotograferingen. Vi kommer att ha gott om tid för matning och blöjbyte.

Tips inför sessionen
För att hålla babyn på gott humör kommer vi ta oss den tiden det behöver under fotograferingen för matpauser. Ni behöver inte heller vara oroliga över om babyn har rivit sig i ansiktet eller ha lite ojämn hud (babyacne). Jag retuscherar alla bilder. Om babyn har extremt torr hud så kan ni smörja in huden före sessionen och ev under sessionen också. Någon timme innan avtalad tid är det bra att lossa lite på blöjan. Det gör att det inte blir så tydliga märken i huden från blöjan. Se även till att inte ha tighta strumpor på fötterna eftersom de kan lämna strumpränder vid vristerna.

Mamma och pappa

Att ha ett vackert porträtt på er som nyblivna föräldrar tillsammans med babyn är ett sätt att kunna se tillbaka på den här tiden och minnas den där känslan av hur litet barnet var. Den här allra första tiden är riktigt speciell och det är bara nu som bebisen är så liten att han eller hon nästan får plats i bara era händer. Om ni som föräldrar vill bli fotograferade tillsammans med barnet så rekommenderar jag att ni bär mörka byxor och svarta tröjor/t-shirts utan tryck, alternativt bar överkropp på pappa och ett topp eller ett av mina tyger på mamma. Tänk på att era händer kommer eventuellt att vara synliga och jag rekommenderar även att ta av sig klocka.

Ingen stress
Jag är själv mamma till två och vet hur det är att ha en nyfödd. Det spelar ingen roll vad er baby gör under fotograferingstiden, jag har mycket tålamod. Jag räknar med att er baby skriker då och då, att den kanske inte alls vill sova under sessionen trots att vi vill ta vackra sovbilder, att den bajsar och kissar när vi tagit av blöjan osv. Ni ska inte stressa upp er över det, för er baby känner av stressen. Vi har massor av tid för att genomföra sessionen och att ta flera långa pauser då ni matar babyn, går och bär, vaggar och vad ni nu behöver göra för att babyn ska må bra. Fotograferingen ska vara en härlig upplevelse för er alla och jag tar mina bilder under de stunder babyn är avslappnad och lugn.

Boka tid
Om du är intresserad av att låta mig göra er nyföddfotografering så är det bäst att kontakta mig innan babyn är född så att jag kan preliminärt boka in eran fotografering. När babyn är född så kontaktar ni (eller någon ni känner) mig för att boka in sessionen. Vid fotograferingen ska babyn vara mellan 5 och 10 dagar gammal. Om babyn är frisk och föräldrarna mår bra försöker vi fota under babyns första vecka i livet. Ju tidigare desto större chans att vi lyckas få fina sovbilder. Efter 10 dagar ökar risken markant för att babyn är lättstörd i sömnen och han eller hon kan även få kolik och babyacne.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *